Kanelsnurrer
Disse snurrer er super gode. Bløde og lækre med en dejlig smag af kanel og kardemomme.
Ca. 16 stk
Dej:
5 dl kold mælk
50 g gær
1 æg
800 g hvedemel
200 g ølandshvede
150 g rørsukker
10 g fint salt
3 g kværnede kardemommekapsler
10 g stødt kardemomme
150 g smør
Remonce:
200 g blødt smør
200 g rørsukker
5 g stødt kanel
1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
Dej: Opløs gæren i mælken i en røreskål. Rør ægget i, og kom alle ingredienserne i undtagen smørret. Ælt i ca. 8 minutter ved lav hastighed til dejen er glat og fast. Tilsæt smørret i små klatter og ælt det igen i ca. 8 minutter til dejen igen er glat og fast. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1-2 timer.
Remonce: Pisk alle ingredienserne godt sammen.
Rul dejen ud i en firkant på ca. 30×60 cm. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag. Fold 1/3 af dejen fra den korte side ind over midten og den sidste ind over den første sådan der er 3 lag. Rul dejen ud igen så den er ca. 30×40. Skær dejen i strimler med 2 1/2 cm tykkelse og 30 cm lang. Tag en dejstrimmel og sno den. Tag den snoede dejstrimmel og sno den to gange om den ene hånds lang -og pegefinger, træk den dejsnip der er tilbage ned igennem midten.
Læg snurrene på en bageplade med bagepapir og pensl dem med æg. Bag dem i en forevarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Afkøles på en bagerist.
Ingen kommentarer endnu