Kokoskage med citrongræs
Ca. 8 personer
200 g blødt smør
125 g hvedemel
4-5 stænger citrongræs
250 g sukker
4 æg
125 g kokosmel
2 tsk bagepulver
Sirup:
Den yderste skræl af citrongræsset
75 g sukker
75 ml vand
Fremgangsmåde:
Pil den yderste skræl af citrongræssene, læg skrællen til siden.
Hak de skrællede citrongræs fint.
Kom det hakkede citrongræs i en foodprocesser sammen med sukkeret, og blendt det godt.
Tilsæt smør, kokosmel og æggene, og blendt igen.
Kom til sidst mel og bagepulver i. Blendt for sidste gang.
Kom bagepapir i bunden af en springform med en diameter på 22 cm
Smør siden med fedtstof og drys med mel. Kom dejen i.
Bag kagen i en forevarmet ovn på 170 grader, bag kagen i ca. 40-45 minutter. Lad kagen køle af ca. 15 minutter, befri kagen fra springformen og kom den over på er fad.
Sirup:
Hak skrællen fra citrongræsset, kom der i en lille gryde sammen med vand og sukker.
Lad det koge ved middel varme i ca. 10 minutter indtil den er tyknet lidt. Si siruppen.
Prik huller i kagen med en strikkepind og hæld siruppen udover kagen. Lad den trække lidt.
Ingen kommentarer endnu