Chokolade cookies med 3 slags chokolade

Fastelavnsboller med creme og remonce

 

image

Ca. 15 stk

Vaniljecreme:
1 vaniljestang, kornene
25 g sukker
20 g maizena
2 1/2 dl mælk
1 æggeblomme

Dej:
1 1/2 dl mælk
100 g smør
2 æg
25 g gær
50 g rørsukker
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniljepulver
1/2 tsk. fint salt
60 g ølandshvede
300-500 g hvedemel

Remonce:
50 g sukker
50 g marcipan
50 g blødt smør

4 chokoladeknapper til hver bolle
lidt mælk til pensling

Glasur:
flormelis
evt. usødet kakaopulver
lidt kogende vand

Fremgangsmåde

Vaniljecreme: Mas kornene fra vaniljestangen med lidt af sukkeret. Pisk maizena, sukker og vaniljesukker sammen med 1 dl af mælken og derefter æggeblommen. Bring mælken i kog. Når mælken koger tilsættes maizenablandingen under konstant piskning til cremen er tyknet og kogt godt igennem. Kom cremen i en beholder og læg husholdningsfilm oven på cremen. Køl den helt af i 2-3 timer.

Dej: Smelt smørret i en gryde, rør mælken i. Opløs gæren i mælkesmørret, når den er lillefingervarm. Bland alle  ingredienserne undtagen hvedemelet i en røreskål. Tilsæt hvedemele lidt efter lidt mens der æltes. Ælt dejen til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter.

Remonce: Ælt sukkeret ind i marcipanen. Tilsæt smørret i små klatter og ælt det ind i.

Samling: Rul dejen ud i en stor firkant med 1/2 cm tykkelse. Skær kvadrater på ca. 12×12 cm ud.
Placer på hver firkant 1 spsk. creme, 1 tsk. remonce og 4 chokoladeknapper. Fold hjørnerne sammen på midten, og tryk dem helt sammen sådan der ikke er nogle huller hvor fyldet kan løbe ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad og lad dem efterhæver i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen ved 175 grader varmluft.
Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte.

Glasur: Rør flormelis og evt. usødet kakaopulver sammen med lidt kogende vand til glasuren er tyktflydende. Kom glasur på bollerne og pynt dem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Chokolade cookies med 3 slags chokolade